Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του κ.Χάβου


Αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση, και να πάρουν την πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ (22/2, 19:00, ΑΝΤ1) δήλωσε ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Μάκης Χάβος. Επίσης ο κ.Χάβος αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, αλλά και στο τι μπορεί να επηρεάσει τον αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού:
«Για το παιχνίδι, εκτός από τη δυνατή αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας
υπάρχουν και κάποιοι εξωγενείς παράγοντες όπως το πολικό ψύχος και ο συνθετικός τάπητας που θα επηρεάσουν. Κάναμε το καλύτερο για να προσαρμοστούμε,πιστεύω ότι οι παίκτες θα ανταποκριθούν. Νομίζω ότι η ΤΣΣΚΑ έχει μικρό προβάδισμα. Εμείς θα δώσουμε την μάχη μας και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο».

Για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το παιχνίδι:
«Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κάναμε πολλές ευκαιρίες, με τον Πανιώνιο, όπως είπαμε,κάναμε το χειρότερό μας ματς, με την ΤΣΣΚΑ στα πρώτα 25 είχαμε επιθετικότητα αλλά δεν σκοράραμε. Στο αυριανό (22/2) παιχνίδι όταν θα έχουμε την μπάλα θα κάνουμε επίθεση και όταν δεν την έχουμε θα κάνουμε άμυνα».

Για τον Βιτόλο:
«Επειδή τελευταία έχει γίνει ντόρος για τον Βιτόλο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, ξέρουμε πόσο σημαντικό ήταν και οφείλουμε όλοι να τον βοηθήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι θεώρησα ότι έπρεπε να αγωνιστεί. Τώρα έχω κάποιες αμφιβολίες επειδή θα υπάρχει συνθετικός τάπητας και πολικές συνθήκες».

Για το αν θα ρισκάρει:
«Γενικώς θέλει ρίσκο στη ζωή και το ποδόσφαιρο. Θέλει ρίσκο... Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι θα είναι διαφορετικός από το πρώτο ματς».

Για την έλλειψη αντίδρασης όταν η ομάδα δέχεται γκολ:
«Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει με τα παιδιά. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ και δεν μπορείς να βάλεις γκολ στις ευκαιρίες που σου δίνονται μετά είναι και θέμα ψυχολογίας. Είναι σίγουρα ένα πρόβλημα και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε».

Για το αν υπάρχει κάτι που τον ανησυχεί:
«Κατ' αρχήν η δυναμικότητα της αντιπάλου. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ξέρουμε ότι πετυχαίνει 4 γκολ μέσο όρο στην έδρα της. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εξωαγωνιστικές συνθήκες που πιστεύω ότι θα επηρεάσουν. Εμείς, οφείλουμε να δούμε καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή την δυναμικότητα της αντιπάλου ομάδας».

Για το αν προτίθεται να ζητήσει αναβολή σε περίπτωση που έχει -15 βαθμούς:
«Αυτό θα το δούμε. Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε, αφού αποφάσισε η UEFA ότι θα γίνει το ματς βράδυ εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Για το αν οι παίκτες προσαρμόστηκαν στο κρύο:
«Οι παίκτες από το κρύο επηρεάζονται πάρα πολύ. Πρέπει να είσαι καιρό εδώ για να προσαρμοστείς, με δύο μέρες δεν μπορεί να υπάρξει προσαρμογή, η μόνη προσαρμογή που γίνεται είναι στο μυαλό».

Για τα επεισόδια του σαββατιάτικου ντέρμπι:
«Όταν γίνονται τέτοια πράγματα γινόμαστε ρεζίλι, όλοι όσοι είμαστε στον χώρο, ντρεπόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι:
«Είναι πολύ καλό για όλους να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και
θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ρεπορτάζ του Γιώργου Ξάνθη