Κρεμάει τα γάντια του το "Ασχημόπαπο"


Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ θα σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τελικά, οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να του αλλάξουν γνώμη και ο μεγάλος αυτός τερματοφύλακας θα πάψει να κοσμεί τα γήπεδα με τη παρουσία του. Ο Ολλανδός που πραγματοποιεί μία εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων" αποφάσισε να σταματήσει όσο θα βρίσκεται ακόμη στη κορυφή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε:

"Στο τέλος της χρονιάς έχω αποφασίσει να σταματήσω, μετά από μια πολύ γεμάτη καριέρα. Νιώθω τυχερός που έζησα τόσα πράγματα και κατέκτησα αρκετούς τίτλους. Θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο με ψηλά το κεφάλι για να με θυμάται ο κόσμος ως έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πρόσφερε στην ομάδα τους.
Είμαστε πολύ κοντά στο να επιστρέψουμε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ έχουμε την δυνατότητα να κατακτήσουμε και το Champions League. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα δύο. Τότε πραγματικά θα είμαι πολύ ευτυχισμένος".


Αναφορικά με τον αντικαταστάτη του "ασχημόπαπου", έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, όμως, ένας τερματοφύλακας έχει το προβάδισμα. Πρόκειται για τον Άντερς Λίντεγκααρντ, που μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ το Νοέμβριο του 2010. Πριν μετακομίσει στην Αγγλία υπερασπιζόταν την εστία της νορβηγικής Άλεσουντ. Ο παίκτης κόστισε γύρω στις 3,5 εκ. αγγλικές λίρες και ο Φέργκιουσον τον έχει σε περίοπτη θέση.

Μάλιστα αναφερόμενος στο θέμα του τερματοφύλακα είπε:

"Ο Άντερς είναι ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας με λαμπρό μέλλον. Η Μάντσεστερ πάντα κοιτούσε στο μέλλον και ο Άντερς πρόκειται να έχει σπουδαία παρουσία, αφού είναι ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω ποιες είναι οι βλέψεις του Έντβιν (Φαν Ντερ Σαρ) για το μέλλον, αλλά εγώ θα τον ήθελα ως σύμβουλο στην ομάδα."


Ας ευχαριστήσουμε το "ασχημόπαπο" για τις στιγμές που μας έχει χαρίσει και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνει από εδώ και πέρα.

Δείτε ένα video με λίγες από τις φανταστικές του αποκρούσεις:





Συντάκτης: Βασίλης Ξάνθης