Ο νέος Μέσσι;



Πρόκειται για τον Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε (Juan Manuel Iturbe), ο οποίος είναι μόλις 17 χρονών (γεννημένος στις 4 Ιουνίου 1993) και παίζει για την Σέρρο Πορτένο στη Παραγουάγη.



Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και το στυλ παιχνιδιού του μοιάζει πολύ με αυτό του Λιονέλ Μέσσι. Έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στα γήπεδα μόλις στην ηλικία των 16. Το πλούσιο ταλέντο του τράβηξε τα βλέμματα πολλών ομάδων της γηραιάς ηπείρου. Η Πόρτο ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει το deal και να συμφωνήσει μαζί του. Έτσι, οι ιθύνοντες της πορτογαλικής ομάδας περιμένουν πως και πως να έρθει ο Ιούνιος (τότε κλείνει τα 18) για να μεταβεί το νέο τους "αστέρι" στο Ντραγκάο.

Οι γονείς του είναι από τη Παραγουάη, αλλά ο Ιτούρμπε έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει ποια από τις δύο χώρες θα εκπροσωπήσει. Μέχρι στιγμής έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και των δύο κρατών (στις νεαρές ηλικίες), αλλά φαίνεται πως προτιμά να είναι παίκτης της εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Έχει δηλωθεί στους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα Κ-20 της Αργεντινής για το πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής 2011.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε στην εμφατική νίκη της Σέρρο Πορτένο έναντι της χιλιανής Κόλο-Κόλο (5-2), πετυχαίνοντας δύο (2) γκολ, στα πλαίσια του Κόπα Λιμπερταδόρες. Να σημειωθεί ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Δείτε τα γκολ που πέτυχε το ανερχόμενο αστέρι.






Ρεπορτάζ του Βασίλη Ξάνθη