Οι απόψεις διίστανται


Πολύς λόγος έχει γίνει για τη διαιτησία στον αγώνα μεταξύ των δικεφάλων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένες τοποθετήσεις από επίσημα χείλη.


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας είδε αδικία εις βάρος της Α.Ε.Κ.. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Προσωπική μου άποψη είναι ότι και οι δύο αποβολές ήταν σωστές. Θα μπορούσε τον Ίβιτς από το πρώτο ημίχρονο να τον έχει κιτρινίσει, διότι μπροστά του «χτυπιότανε», κατηγορώντας τον για κάποιο φάουλ που δεν του έδωσε. Στο θέμα των αποβολών δεν χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο, διότι ήταν και οι δύο σωστές. Σε μια φάση μπορώ να σταθώ, στη φάση του πέναλτι στο 90+, όπου ήταν καθαρά η φάση που πήρε τα πόδια του Λυμπερόπουλου ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, χωρίς να τον έχει δει βέβαια, προσπαθώντας να διώξει, αλλά νομίζω ότι ήταν μια καθαρή περίπτωση πέναλτι. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι το σκορ ήταν 0-0 και στη ρεβάνς είναι όλα ανοιχτά. Μία ρεβάνς που πιστεύω ότι για την ΑΕΚ ίσως να είναι πιο εύκολη."
"Και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν περισσότερο το γκολ και εκεί, στους χώρους που θα δημιουργηθούν, αυτός που θα είναι πιο αποτελεσματικός θα πάρει την πρόκριση... Αν η ΑΕΚ καταφέρει να προηγηθεί μέσα στην Τούμπα θα έχει το πάνω χέρι."

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην διαιτητής FIFA και καθηγητής διαιτησίας δικαιολογεί τις φωνές των ανθρώπων του "Δικεφάλου του Βορρά". Σε ανάλυση των επίμαχων φάσεων, για λογαριασμό του contra.gr, είπε χαρακτηριστικά:

"Στο 64ο λεπτό, ο διαιτητής τιμωρεί με φάουλ και κίτρινη κάρτα τον Τσιρίλο για παρεμπόδιση τερματοφύλακα. Κακώς, διότι ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε νόμιμη απόσταση από τον Σάχα τη στιγμή που ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δίνει το ελεύθερο βολέ".

"Στο 74ο λεπτό, ο Λίνο βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σιδηρόπουλου για επικίνδυνο φάουλ στον Σκόκο. Σωστή όσο και η πρώτη (από το 21' για επικίνδυνο παιχνίδι στον Μπερνς)".

"Στο 76ο λεπτό, αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιβιτς για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή, ο οποίος ωστόσο άφησε ατιμώρητο νωρίτερα αντικανονικό μαρκάρισμα του Μάκου στον Σέρβο. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε κόρνερ για την ΑΕΚ, το οποίο ο ρέφερι μετέτρεψε σε άουτ".

" Στην φάση του 94ου λεπτού, ο Τσιρίλο κάνει την προβολή με πρόθεση να βρει την μπάλα προ του Λυμπερόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει την εσχάτη των ποινών διότι, ναι μεν βρίσκει πρώτος την μπάλα ο παίκτης της ΑΕΚ, αλλά στη συνέχεια πέφτει ο ίδιος πάνω στο απλωμένο πόδι του αμυντικού του ΠΑΟΚ".

"Γενικά ο διαιτητής έκανε λάθη τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο όσο και στην εφαρμογή των κανονισμών (φάουλ) αφήνοντας με παράπονα και τις δυο ομάδες, ιδιαίτερα βέβαια τους φιλοξενούμενους".


Τα συμπεράσματα δικά σας...


Ρεπορτάζ: Βασίλης Ξάνθης