ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ 250.000 ΕΥΡΩ


Με μία αγωνιστική και 250.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Π.Α.Ο.Κ. για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Α.Ε.Κ..

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δέχτηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι υπότροπη για το κατηγορητήριο κι έτσι δεν διπλασιάζεται η ποινή. Γι΄αυτό το λόγο, κι επειδή βάσει κατηγορητηρίου, δεν μπορούσε να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ με περισσότερες από μία αγωνιστική, η πειθαρχική της ΕΠΟ επέβαλε στον ΠΑΟΚ το ανώτατο πρόστιμο, που προβλέπεται για εκτεταμένα επεισόδια (250.000 ευρώ).

Τόσο μεγάλο πρόστιμο πρώτη φορά επιβάλλεται φέτος. Παρόλο που υπήρξαν περιπτώσεις με πιο ακραία γεγονότα.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση, με την ελπίδα ότι θα πέσει η αγωνιστική, αλλά κυρίως το υπέρογκο πρόστιμο.Αν δεν αλλάξει κάτι, ο ΠΑΟΚ θα εκτίσει την αγωνιστική στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και θα μπει "καθαρός" στα play-off.

Να επισημανθεί ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε κυριευθεί από το αίσθημα της αδικίας, γιατί η κλήση του σε απολογία είχε καθυστερήσει και υπήρχε φόβος τιμωρίας της έδρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των play-off. Τη "γλίτωσε", αλλά επιβαρύνθηκε με ένα τεράστιο πρόστιμο που θα μπορούσε να διατεθεί για την ενδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας.


Συντάκτης: Βασίλης Ξάνθης