Ομάδα 6 αστέρων ο Παναθηναικός


Είναι η μεγάλυτερη ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και το κύπελλο που φέρνει πίσω στην Ελλάδα είναι η απόλυτη απόδειξη για όσους δεν πίστευαν σε αυτή την ομάδα.
Ο Παναθηναικός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο τον βρήκε να κερδίζει με 15-22.Είδαμε μερικές όμορφες ενέργειες και από τις δύο ομάδες με κορυφαία φάση το κάρφωμα του Μπατίστ μετά από έξυπνη πάσα του Διαμαντίδη.Τα λάθη όμως δεν έλειψαν καθώς έγινε σε μερικές στιγμές κατάχρηση της ντρίμπλας,όπως σε δύο χαρακτηριστικές στιγμές του Περπέρογλου.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο της Μακάμπι,όμως ο αρχηγός του Παναθηναικού Δημήτρης Διαμαντίδης φρόντισε να απαντήσει άμεσα με σουτ από τα 6,25,βάζοντας το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στον αγώνα!
Στην συνέχεια από τη Μακάμπι ξεχώρισαν ο Έντσον που είχε 12 πόντους στο 5 λέπτο και ο Μπλου με 2 στα 3 τρίποντα που μπήκαν σε κρίσιμη στιγμή για να μειώσει αρχικά στο -2 και αργότερα στο -1.Ο Παναθηναικός από την άλλη κατάφερε να παίξει ένα πολύ καλά στημένο αμυντικό παιχνίδι και μάλιστα μοίρασε και δύο τάπες που ξεσήκωσαν τους οπαδούς του(Ο Μάριτς στο Σχορτσιανίτη,Σάτο στον Έντσον).Τελικό σκορ ημιχρόνου ήταν 30-33.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και ο Παναθηναικός έχοντας το Σάτο στα κέφια του κατόρθωσε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά.Τα 3 τρίποντα του Σάτο(από τα οποία τα δύο ήταν καθαρά "τονοτικά" ψυχολογίας και το 1 του Νίκολας  έδωσαν ένα μεγάλο προβάδισμα στο Παναθηναικό για να μπει στο 4 δεκάλεπτο με τη ψυχολογία πρωταθλητή!
Το τελευταιό δεκάλεπτο του Παναθηναικού τον βρήκε να παίζει ένα παιχνίδι διαχείρισης του χρόνου αφού στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε αυτό που ήθελε αφού διάβασε την άμυνα της Μακάμπι και πήρε το προβάδισμα.Ο Σάτο και ο Νίκολας συνέχισαν τα τρίποντα,ο Φώτσης και ο Μπατίστ πρόσφεραν θέαμα με τα καρφώματα τους και οι φίλαθλοι του Παναθηναικού ανέβηκαν μαζί με την ομάδα τους στο 6 αστέρι τους και πέταξαν μαζί στον έβδομο ουρανό!
Τελικό σκορ 70-78!
Συγχαρητήρια στον Παναθηναικό που έδειξε για έκτη φορά στην ευρώπη πως η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα στον αθλητισμό!

Δείτε τα Highlight ΕΔΩ

Συντάκτης:Λεωνίδας Πέπλης