Γιορτή στο Μάντσεστερ!


14/05/2011: Η μέρα που θα θυμάται για πολλά χρόνια η πόλη του Μάντσεστερ. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η ημερομηνία στην οποία οι δύο "ποδοσφαιρικοί" εκπρόσωποι της πόλης, United και City, κατέκτησαν τις δύο σημαντικότερες κούπες του νησιού, πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα.

Η United ολοκλήρωσε τις εγχώριες υποχρεώσεις της κατακτώντας το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Γεγονός ιστορικό καθώς με αυτή την επιτυχία ξεπέρασε κατά ένα τη μισητή αντίπαλο Λίβερπουλ. Το εκπληκτικό σύνολο που παρουσιάζει κάθε χρόνο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασε σε αυτό το κατόρθωμα πέρα για πέρα δίκαια. Σε μία χρονιά που ήταν σαφώς ανώτερη των αντιπάλων της, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην 37η αγωνιστική με αντίπαλο την Μπλάκμπερν εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Ανεξαρτήτως ηλικίας ο Φέργκιουσον δείχνει πως θέλει να σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού από το 1993 που βρίσκεται στον πάγκο των "μπέμπηδων" έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Αγγλίας.

Στην αντίπερα όχθη του Μάντσεστερ, η City μετά από 35 χρόνια ξαναβρέθηκε με εγχώριο τίτλο στην αγκαλιά μετά το μακρινό 1976 και την κατάκτηση Λιγκ Καπ. Οι "πολίτες" στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας επιβλήθηκαν με 1-0 της Στόουκ Σίτυ με σκόρερ το συνήθη ύποπτο Γιάγια Τουρέ. Είναι ικανή η ομάδα του Μαντσίνι και των Αράβων να συνεχίσει στις επιτυχίες ή θα μείνει εκεί; Το μέλλον θα δείξει. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αμπράμοβιτς (αντιπαθητικός δρόμος αλλά έχει αποτέλεσμα αρκετές φορές).

Στα παρακάτω βίντεο οι χαρές για την πόλη του Μάντσεστερ είναι φανερές!







Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης