Η αντεπίθεση στο Μόναχο ξεκινά!



Η εντολή δόθηκε δύο χρόνια πριν. Αποδέκτης αυτής ο Λουίς Φαν Χάαλ. Το μήνυμα πολύ απλό:"Φτιάξε ομάδα που θα παραβρεθεί στον τελικό του Μονάχου το 2012 στο Allianz Arena". Αυτό διεμήνυσαν στον τότε προπονητή της Μπάγιερν Μονάχου τα αφεντικά της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και Ούλι Χένες (φαίνονται στην εικόνα).

Η πρώτη χρονιά σχεδόν αλάνθαστη. Οι Βαυαροί με τον Ολλανδό τεχνικό στον πάγκο φτάνουν πολύ κοντά στο triple crown! Απλά έτυχε στο δρόμο τους να βρεθεί ο μεγάλος Ζοσέ Μουρίνιο, μαθητής του Φαν Χάαλ - ειρωνεία της μοίρας αυτό σίγουρα - , με την Ίντερ και να της στερήσει στον τελικό του Champions League το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η πορεία για τον τελικό του Μονάχου το 2012 έμοιαζε πολύ εφικτός στόχος. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό και τις υπέροχες εμφανίσεις της Εθνικής Γερμανίας, στο Μουντιάλ που ακολούθησε, όπου ο βασικός κορμός της αποτελούνταν από τους παίχτες της Μπάγιερν, οι οιωνοί ήταν με το μέρος των κόκκινων.

Μέχρι που έρχεται η φετινή σεζόν. Σχεδόν καταστροφική Αποκλεισμός στο Champions League στους "16" από τον κακό δαίμονα τής την Ίντερ, αποκλεισμός στους "4" του Κυπέλλου Γερμανίας από τη Σάλκε, 3η θέση στο Πρωτάθλημα Γερμανίας μετά κόπων και βασάνων. Στο μεταξύ το διαζύγιο με τον Ολλανδό τεχνικό ήταν αναπόφευκτο. Μέσα στη χρονιά κάτι οι τραυματισμοί σημαντικών παιχτών, κάτι η έλλειψη αμυντικών παιχτών όπου το κενό έκανε "μπαμ", κάτι η κούραση μιας γεμάτης περασμένης χρονιάς, τα άσχημα αποτελέσματα ήρθαν κάπως φυσιολογικά, αλλά σίγουρα όχι δικαιολογημένα

Το μέλλον όμως; Σίγουρα φαντάζει πολύ αισιόδοξο. Η ομάδα έχει κλείσει ήδη δύο σημαντικούς παίχτες. Ο Μάνουελ Νόιερ, ίσως ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ευρώπη σε τέτοια ηλικία, θα βρίσκεται του χρόνου κάτω από τα γκολπόστ. Μεγάλη μεταγραφή αν σκεφτεί κανείς ότι ένας ακόμη Γερμανός διεθνής προστίθεται στη γερμανική μηχανή. Δεύτερη μεταγραφή ο Νιλς Πέτερσεν, πρώτος σκόρερ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας (με τρομερές εμφανίσεις), ο οποίος του χρόνου θα βρίσκεται μαζί με τον πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, Μάριο Γκόμεζ, στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Και φυσικά ο καινούριος προπονητής, και Γερμανός, Χάινκες που καλείται να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να ακολουθήσει την εντολή των μεγάλων αφεντικών!

Η αρχή πάντως έγινε στο τελευταίο φετινό παιχνίδι κόντρα στη Στουτγκάρδη, όπου έκανε την είσοδο της και η καινούρια εμφάνιση της ομάδας, όπως φαίνεται και στο βίντεο.









Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης