Παναθηναϊκός - Πρωταθλητής Ελλάδος Μπάσκετ 2011


32ο πρωτάθλημα Ελλάδος. 9ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. 13ο πρωτάθλημα τα τελευταία 14 χρόνια. Ο απόλυτος αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ Παναθηναϊκός παρέμεινε στο θρόνο του για μία ακόμη χρονιά.

Στον τέταρτο και τελευταίο τελικό των play-off του πρωταθλήματος επικράτησε μετά από ένα δραματικό αγώνα του Ολυμπιακού με 101-94 στην παράταση (83-83 η κανονική διάρκεια). Και επειδή κάθε τελικός, κάθε πρωτάθλημα, κάθε κούπα σε αυτήν την ομάδα πρέπει να έχει και έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, ο Batman, ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο άνθρωπος-πρωτάθλημα του τριφυλλιού. Με 6/6 τρίποντα και 1/1 δίποντα οδήγησε την ομάδα του στο τρόπαιο. Σε έναν αγώνα που από το πρώτο κιόλας λεπτό τραυματίστηκε ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, και ήταν αναμενόμενο πως κάποιος από τους υπολοίπους έπρεπε να τραβήξει το "κουπί". Από κοντά στους διακριθέντες Μπατίστ(ως συνήθως) με 22 πόντους, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Σάτο και Νίκολας.

Κλειδί της επιτυχίας; Μα φυσικά η νοοτροπία και το μέταλλο αυτής της ομάδας που έχει εμφυσήσει ο τεράστιος Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ακόμα και χωρίς το Διαμαντίδη κατάφερε και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία!

Τι άλλο να ζητήσουμε ρε Ζοτς;;; Επειδή είμαι και λίγο άπληστος εγώ, θα σου ζητήσω το 7ο μέσα στην Πόλη!





Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης