Γιατί ρε Βασιλάκη;


Από το καλοκαίρι ένα ήταν σίγουρο για τη φετινή χρονιά στο μπάσκετ. Το πρόσωπο της χρονιάς θα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Ανεξαρτήτως απόδοσης, συμπεριφοράς, επιτυχιών, τίτλων Δεν είναι και λίγο να μετακομίζεις στον αιώνιο αντίπαλο μέσα σε ένα καλοκαίρι, μετά από χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό.

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, δε θέλησα ποτέ, προσωπικά, να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα. Ο λόγος ήταν απλός. Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο της φυγής αυτής.
  1. Ήθελε να αλλάξει παραστάσεις γιατί βαρέθηκε; Το δέχομαι.
  2. Ήθελε να κερδίσει περισσότερα χρήματα αυτή τη σεζόν; Το δέχομαι.
  3. Δημιουργήθηκε πρόβλημα στις σχέσεις του με την ομάδα(προέδρους, παίχτες, προπονητή); Το δέχομαι.
  4. Ήταν μικρός οπαδός του Ολυμπιακού και εκπλήρωνε το όνειρό του; Το δέχομαι.
  5. Ήθελε να καταφέρει να κερδίσει την ομάδα που τον ανέδειξε; Το δέχομαι.
  6. Ήθελε να μην είναι στη σκιά του Διαμαντίδη και του Ομπράντοβιτς; Το δέχομαι.

Ένα πράμα δεν μπορώ να δεχτώ όμως. Γιατί ρε Βασιλάκη σε κάθε ευκαιρία τον τελευταίο καιρό βγαίνεις και "κράζεις" την ομάδα που σε ανέδειξε; Δε με νοιάζει αν έχεις δίκιο ή άδικο σε αυτά που λες περί διαιτησίας, εχθρικής ατμόσφαιρας, κτλ, αλλά ρε Βασιλάκη ήσουν κι εσύ μέρος του Παναθηναϊκού στο σύνολό του. Όλα τώρα ξαφνικά άλλαξαν; Ή μήπως τώρα αποφάσισες ξαφνικά να διαμαρτυρηθείς για ένα σάπιο (αν υπάρχει) σύστημα;

Προσωπικά δεν ξεχνάω ποτέ την προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Και ποτέ δεν ξεχνάω το 2009 και το triple crown, χρονιά στην οποία ήσουν ό,τι καλύτερο είχε η ομάδα από πλευράς απόδοσης. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις, σε όποια ομάδα κι αν είσαι! Απλά μην με κάνεις να σε αντιπαθήσω, όπως αντιπάθησα το Νικοπολίδη για τις δηλώσεις και τις εξωγηπεδικές του πράξεις.





Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης