Πεσ τα ρε τυπαρα!


Έξω από τα δόντια μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης, μετά το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους με αντίπαλο τη γερμανική Κολωνία (2-1 ηττήθηκαν οι πράσινοι). Ο "τυπάρας" δε θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Το μόνο που έκανε ήταν να φωνάξει κατευθυνόμενος προς το πούλμαν της αποστολής "Forza Sergio" και "Όλοι Περού είμαστε. Ο άνθρωπος έφυγε με μία ήττα στη Ριζούπολη και όλοι εμείς γίναμε loser, γιατί ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να... γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης".

Δηλώσεις με πολλά υπονοούμενα, σε μία περίοδο όπου ο πρώην προπονητής των πρασίνων οδηγεί το εθνικό συγκρότημα του Περού προς το Copa America (βρίσκεται ήδη στους "4" της διοργάνωσης), ενώ στην Ελλάδα βρισκόμαστε στη δεύτερη εποχή του σκανδάλου στημένων αγώνων με τους εμπλεκόμενους να μην τιμωρούνται.

Ο Κάρα σίγουρα ήθελε με αυτά τα λόγια να ρίξει τις "μπηχτές" του για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την Ελλάδα ο Sergio Markarian. Αυτός ήταν που κατάφερε και έκανε τις δύο πιο αξιοπρεπείς πορείες ελληνικής ομάδας στο Champions League, αλλά διώχθηκε από τα μέρη μας κακήν κακώς. "Κάποιοι" χαρακτήριζαν το παιχνίδι αυτό τσούκου-τσούκου ball, αλλά αυτό το παιχνίδι αποθέωναν λίγα χρόνια αργότερα στον Όττο Ρεχάγκελ της Εθνικής του Euro 2004.

Σε προσωπικό επίπεδο, επειδή είμαι μόνο 19 χρονών, δεν πρόλαβα να δω τον Παναθηναϊκό του 1995-1996 που έφτασε στους "4" της Ευρώπης. Ο πρώτος Παναθηναϊκός που θυμάμαι είναι αυτός του 97-98 με Βάντζικ, Βαζέχα, Μίκλαντ, Αποστολάκη κλπ, αλλά η ομάδα του Sergio Markarian (2001-2002 και 2002-2003) ήταν αυτή που έκανε να παρακολουθώ ανελλιπώς το τριφύλλι όλα αυτά τα χρόνια. Με τη συμβολή πάντα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Ωστόσο, σε αυτή τη χώρα όταν αντιπαθούμε κάτι κάνουμε τα πάντα για να το απομακρύνουμε από εδώ...





Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης