Γι'αυτό λοιπόν κι εγώ τον Ντιρκ σου ζητώ!

"Στο τέλος αυτής της σεζόν, πολλά συμβόλαια θα τελειώσουν. Υπάρχει επίσης πολλή συζήτηση για ένα lockout στο ΝΒΑ. Θα δούμε ποιοι από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς παίκτες εκεί μπορεί να θέλουν να έρθουν εδώ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι.", τάδε έφη Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξή του στο επίσημο site της Euroleague.

Ελάτε, παραδεχτείτε το! Ένα όνομα σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε lockout στο NBA: Ντιρκ Νοβίτσκι! Ο παίχτης που ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει το πολύτιμο "δαχτυλίδι" του πρωταθλητή στην Αμερική, αλλά κάθε χρόνο ήταν μία ομάδα μόνος του και κάθε χρόνο μόνιμος κάτοικος των καλύτερων πεντάδων! Και φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία. Έχει οδηγήσει το Ντάλας στους τελικούς της Δύσης και βρίσκεται με το ένα πόδι στους τελικούς του ΝΒΑ. Του χρόνου; Το μέλλον θα δείξει. Αυτός προτιμά Ευρώπη από ό,τι φαίνεται να έχει δηλώσει. Αλλά όχι οπουδήποτε. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας τα τελευταία χρόνια έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτός την ομάδα του!

Για εμένα μία είναι η επιλογή, Ομπράντοβιτς. Και όπου Ομπράντοβιτς βάλτε Παναθηναϊκός. Τι καλύτερο από το συνδυασμό του κορυφαίου προπονητή με τον κορυφαίο παίχτη; Δεν ξέρω αν ονειροβατώ ή αν ακόμα είμαι σε ρυθμούς Βαρκελώνης, αλλά αυτόν τον παιχταρά πάντα τον θεωρούσα τεράστιο. Δεν ξέρω καν αν ακόμα και οι Αγγελόπουλοι τρελαθούν και ξοδέψουν τα πάντα το καλοκαίρι για να τον φέρουν στο μισητό αντίπαλο.

Αλλά αν έρθει, σίγουρα ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ μεταγραφή επιπέδου Ντομινίκ(συγνώμη κύριε Τσίλντρες)! Μία προϋπόθεση χρειάζεται: οι λατρεμένοι "κοντοί" του ελληνικού μπάσκετ να συνεχίσουν το τεράστιο έργο τους ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης...




Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης