Ο επιμένων Ομπράντοβιτς πάντα νικά!



Μέγας είσαι Ομπράντοβιτς και θαυμαστά τα έργα σου! Ρεσιτάλ προπονητικής και τακτικής ευφυΐας έδωσε για μία ακόμα φορά ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετ στον κόσμο! Στον πρώτο τελικό των play-off του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ 70-75 και έσπασε από την αρχή την έδρα των Πειραιωτών.

Ο coach των πρασίνων ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής. Κατάφερε και επικράτησε του αιωνίου αντιπάλου βγάζοντας καινούρια κρυφά όπλα, τους Μάριτς, Καϊμακόγλου και Τέπιτς. Μπορεί για μία ακόμη φορά ο κορυφαίος του παρκέ να ήταν ο παίκτης "τα παίρνω όλα και φεύγω" Διαμαντίδης, αλλά η συνεισφορά των προαναφερθέντων στον αγώνα ήταν τεράστια. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι γνωστοί παλιοί Μπατίστ και Φώτσης ήταν, ως συνήθως, πολύ αποδοτικοί, η νίκη έμοιαζε σίγουρη.

Πάντως συνεχίζω να υποκλίνομαι στην ανυπέρβλητη ευφυΐα του Ζοτς. Σε τρία παιχνίδια φέτος με τον ΟΣΦΠ έδινε συνέχεια χρόνο συμμετοχής στους θεωρητικά "μικρούς" της ομάδας, με αποτέλεσμα ο ΟΣΦΠ να παίρνει διαφορές, οι οποίες του χάρισαν τις τρεις νίκες. Αλλά ο επιμένων νικά! Οι ίδιοι παίχτες νίκησαν χθες τον ΟΣΦΠ και αποκτούν, έτσι, την ψυχολογία και τη νοοτροπία νικητή της ομάδας αυτής. Για μένα ο μεγάλος Ζοτς θυσίαζε παιχνίδια, ακόμη ίσως θυσιάσει και ολόκληρο πρωτάθλημα, με αυτές τις αλχημείες, αλλά το κέρδος για το μέλλον είναι τεράστιο! Γιατί απλούστατα θα βγει η νέα γενιά της ομάδας που θα πάρει στις πλάτες της την ιστορία της βαριάς αυτής φανέλας στο μέλλον!

Highlight of the game: ο στρατηγός Ζέλικο 2' και 40" πριν το τέλος του αγώνα, ενώ η ομάδα του βρίσκεται μπροστά στο σκορ κάνει λάθος στην επίθεση, δέχεται στον αιφνιδιασμό τρίποντο από τον πρώην παίχτη της ομάδας, Σπανούλη, και η διαφορά μειώνεται στους 2 σε πολύ κρίσιμο σημείο του ματς. Ο Σέρβος πριν καν δει πού καταλήξει το τρίποντο καλεί τάιμ-άουτ. Φαίνεται ήξερε πολύ καλά πότε ευστοχεί και πότε όχι ο πρώην παίχτης του!!! Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό:







Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης