"Συγχαρητήρια, αλλά εγώ θα ντρεπόμουν..."


Στη συνέντευξη τύπου ο Μουρίνιο τα είπε "έξω από τα δόντια"!

Εμφανώς ενοχλημένος κι εκνευρισμένος από την αποβολή του Πέπε και την συνολική εικόνα της διαιτησίας, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πεπεισμένος ότι η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει αρνητικά για την ομάδα του. Μάλιστα "τράβηξε" λίγο τα πράγματα κι επιτέθηκε στην Ουέφα. Ακόμη, άφησε υπονοούμενα για την ευθιξία και την ηθική ακεραιότητα του Πεπ Γκουαρντιόλα!

Αναλυτικά τα όσα είπε, τα οποία ίσως να του προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα:

"Δεν είπα τίποτα στον διαιτητή (σ.σ. μετά τις αποβολές). Απλώς γέλασα και τον χειροκρότησα. Αν έλεγα αυτά που σκεφτόμουν, η καριέρα μου θα τέλειωνε σήμερα! Απλώς θέλω να θέσω ένα ερώτημα: Γιατί; Γιατί ο Όβρεμπο, ο Μπουζάκα, ο Σταρκ; (σ.σ. διαιτητές) Σε κάθε ημιτελικό τα ίδια... Μιλάμε για μια ομάδα φανταστική από κάθε άποψη (σ.σ. αναφέρεται στην Μπαρτσελόνα). Γιατί να μην πάει στον τελικό η Τσέλσι; Γιατί η Ίντερ να σωθεί τελικά από θαύμα; Στο 0-0 θα έβαζα τον Κακά στην θέση του Ντιαρά... Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη δύναμη του Βιγιάρ στην UEFA ή τη UNICEF. Όχι, δεν το καταλαβαίνω. Συγχαρητήρια για την ομάδα του, αλλά επίσης και για τη δύναμή του, που μάλλον είναι δύσκολο να την αποκτήσεις!
Απ' όταν βγήκε ο Πέπε, λύθηκαν όλα τους τα προβλήματα. Αν ήταν μια φορά δύσκολο να τους παίξεις στα ίσα στην αρχή, από κει και μετά έγινε ακατόρθωτο. Έπρεπε να φτάσουν στον τελικό και το έκαναν. Μπορώ να ζήσω όλη μου τη ζωή μ' αυτό, αλλά θα περιμένω μια απάντηση κάποια μέρα. Γιατί χρειάζεται αυτή η ομάδα αυτό το οποίο είναι τόσο προφανές σε όλους; Μόνο ο διαιτητής μπορεί να απαντήσει, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει. Στο κάτω-κάτω θα πηγαίναμε με 0-0 στη ρεβάνς και εκεί θα μας κέρδιζαν και δεν θα συνέβαινε τίποτα. Θα το δεχόμασταν αν γινόταν με "fair play"!
Αποκλειστήκαμε. Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη με περηφάνεια και σεβασμό προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο οποίος μερικές φορές με αρρωσταίνει. Πηγαίνουμε χωρίς τον Πέπε και τον Ράμος, που δεν έκανε τίποτα, χωρίς τον προπονητή, και για ένα αποτέλεσμα σχεδόν απίθανο. Κι αν πετύχουμε ένα γκολ εκεί, θα μας σκοτώσουν πάλι. Δεν έχουμε καμία πιθανότητα!

Εγώ κέρδισα δύο Champions League με δύο ομάδες που δεν ήταν η Μπαρτσελόνα. Την Πόρτο, από μια χώρα που σπάνια κατακτά τέτοιους τίτλους και την Ίντερ που είχε 50 χρόνια να σηκώσει το τρόπαιο. Και τα καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια και αυτοθυσία.

Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας φανταστικός προπονητής, αλλά έχει πάρει ένα Champions League για το οποίο εγώ θα αισθανόμουν ντροπή αν το κέρδιζα (σ.σ. εξαιτίας των όσων είχαν γίνει στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στον ημιτελικό με την Τσέλσι) και μπορεί να κατακτήσει ακόμη ένα, για το οποίο πάλι εγώ θα ντρεπόμουν".



Συντάκτης: Βασίλης Ξάνθης