ΣΣΣΣΣ.... ΑΡΧΙΖΕΙ..!!


Από σήμερα και μέχρι τη 19η του Μαΐου όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι συντονίζονται σε ρυθμούς Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι και πάλι εδώ.

Το θέαμα είναι αυτονόητο! Τα γκολ επίσης! Η χαρά εκεί! Η λύπη εκεί! Ο νικητής; Αυτός αργεί ακόμα... Το φαβορί;Μεγάλη κουβέντα! Σίγουρα όποιος διαφωνεί πως η Barca είναι και φέτος η Νο.1 επιλογή για την κατάκτηση του τίτλου λέει ψέματα! Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι μακράν η καλύτερη, είτε τη συμπαθείς είτε όχι.

Δηλαδή μόνο Barca; Και αυτό να πιστεύει κάποιος πάλι ψέματα λέει! Η διοργάνωση αυτή είναι κάθε χρόνο γεμάτη από κλασσικές δυνάμεις - κορυφαίες ομάδες, αλλά και ομάδες - έκπληξη ικανές για τα πάντα. Προσωπική μου γνώμη; Τρεις ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά στους Καταλανούς και θα δώσουν τα πάντα στην προσπάθεια αυτή. Η καθεμία έχει και το δικό της λόγο.

Πρώτος αντίπαλος; Μα φυσικά η Real Madrid! Η ομάδα του Mourinho πολύ δύσκολα θα ανεχτεί 2η συνεχή χρονιά την ήττα. Επιπλέον πάνε ήδη 10 χρόνια από "τον τελικό του Ζιντάν" και το τελευταίο τρόπαιο της Βασίλισσας στην Ευρώπη. Θέλετε κι άλλο κίνητρο; Δε νομίζω.

Δεύτερος αντίπαλος; Manchester United! 2 τελικοί με αντίπαλο τη Barca, 2 ταπεινώσεις! Στην Αγγλία ο Ser Alex έχει ήδη ξεπεράσει τους πάντες, πλέον και σε πρωταθλήματα. Στην Ευρώπη οι Καταλανοί είναι ο κακός τους δαίμονας στους τελικούς. Αλλά όταν έχεις έναν προπονητή τέτοιας αξίας και μία ομάδα με τεράστια φανέλα όλα ανατρέπονται.

Τρίτος αντίπαλος; Ο πιο πονηρός για μένα. Η Bayern Munchen! Οι Γερμανοί θέλουν όσο τίποτα να βρεθούν στον τελικό που θα γίνει στο σπίτι τους, στο Allianz Arena. Ήδη πρόπερσι απέδειξαν πως μπορούν να φτάσουν σε ένα τελικό Champions League. Φέτος, έχοντας το πληρέστερο ρόστερ μετά από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, θέλουν να φτάσουν στην κορυφή μέσα στο Μόναχο. Ποιος ξεγράφει τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο; Όσοι το κάνουν γνωρίζουν βαριά ήττα, η ιστορία το έχει αποδείξει.

Μόνο αυτοί υπάρχουν όμως; Φυσικά όχι. Αν υποτιμήσεις ομάδες όπως η Milan, η Chelsea, η Arsenal, η Inter θα το φας το κεφάλι σου. Υπερδυνάμεις στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με βαριά φανέλα. Από την άλλη ομάδες όπως η Porto και η Manchester City έχουν την ποιότητα να εκπλήξουν τους πάντες.

Ησυχία λοιπόν, γιατί αρχίζει το Champions League... Σςςςςςςςςς....







Συντάκτης:Σπύρος Σταγάκης