Οι πιο περίεργες μεταγραφές στην ιστορία του Ποδοσφαίρου


Κάθε φορά που γίνεται μια μεταγραφή, αναρωτιόμαστε αν ο παίχτης αξίζει τα λεφτά, αν πρόκειται να βοηθήσει την ομάδα, αν τα λεφτά είναι πολλά για έναν τέτοιο παίχτη. Υπήρξαν όμως και παίχτες που για να πάνε από μια ομάδα σε μια άλλη, πληρώθηκαν σε... είδος. Ας δούμε μερικές μεταγραφές.


1. Τζον Μπαρνς (Από Σάντμπουρι Κορτ στην Γουότφορντ, 1981)

Ένα σετ αθλητικής περιβολής ήταν αρκετό στην ερασιτεχνική Σάντμπουρι Κορτ για να δώσει το ελεύθερο στον Τζον Μπαρνς να μετακομίσει στην Γουότφορντ. Η ιστορία στη συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Μεταγραφή στην Λίβερπουλ (900.000 λίρες) και 79 συμμετοχές με το εθνόσημο.

2. Ζατ Νάιτ (Από Ρούσαλ Ολίμπικ στην Φούλαμ, 1999)

Τριάντα φόρμες αποτέλεσαν το αντίτιμο για την αγορά του Ζατ Νάιτ, δύο φορές διεθνή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας.

3. Χιου ΜακΛέναχαν: Από Στόκπορτ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 1927)

Η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύθηκε τα οικονομικά προβλήματα της Στόκπορτ. H Στόκπορτ στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει χρήματα είχε οργανώσει παζάρι και ο βοηθός προπονητή της Γιουνάιτεντ Λούις Ρόκα έκανε μία 'παγωμένη' προσφορά στην οποία η Στόκπορτ δεν μπορούσε να πει 'όχι'. Ένα ψυγείο με παγωτά.


4. Μάριους Τσιοάρα (Από Αράντ στην Χόρνια, 2006)

Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Τσοάρα δέχτηκε προσφορά για τον παίκτη ύψους... 15kg. λουκάνικων. Μάλιστα ο Ρουμάνος αμυντικός ήταν τόσο εκνευρισμένος που την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο.


5. Κένεθ Κρίστενσεν: (Από Βίντμπγιαρντ σε Φλόεϊ, 2002)

Το βάρος του σε... γαρίδες πλήρωσε η Φλόεϊ (σ.σ. Νορβηγία) για να κάνει δικό της τον Κένεθ Κρίστενσεν. 75 κιλά γαρίδες δεν είναι και λίγα.


6. Γκάρι Πάλιστερ (Από Μπίλινγχαμ Τάουν στην Μίντλεσμπρο, 1984)

Μπάλες, αθλητικός εξοπλισμός και δίχτυα για τα τέρματα ήταν το 'deal' για τη μεταγραφή του Γκάρι Πάλιστερ στην 'Μπόρο'. Το 1989, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε το ποσό ρεκόρ για την εποχή (σ.σ. 2.3 εκατομμύρια λίρες) για να τον κάνει δικό της.

Συντάκτης:Γιώργος Ξάνθης