Πίστη για ζωή!


Δύο μήνες πίσω, περίπου, ήταν όταν βγήκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο η είδηση ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ της Μπαρτσελόνα πάσχει από την επάρατη νόσο του καρκίνου στο συκώτι.
Το χειρουργείο έμοιαζε αναπόφευκτο και η εγχείρηση σαφώς έχριζε ιδιαίτερης προσοχής. Ευτυχώς όλα κυλούν ομαλά και η εγχείρηση πετυχαίνει.

Ο ρόλος της ομάδας μόνο πολύτιμος μπορεί να χαρακτηριστεί. Έναν παίκτη που τον προόριζαν για μεταγραφικό έσοδο του καλοκαιριού, αμέσως προβαίνουν στην ανανέωση του συμβολαίου του, δείχνοντας στήριξη σε αυτόν και την οικογένεια του.

Η ποδοσφαιρική χρονιά, ίσως και η καριέρα, φάνταζε όμως χαμένη. Μέχρι τη Δευτέρα όμως όλα αυτά! Τη χθεσινή ημέρα, δηλαδή, όπου προπονήθηκε ξανά κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και από σήμερα είναι διαθέσιμος στην 20μελή αποστολή για το τελευταίο classico της χρονιάς. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην αγωνιστεί ούτε λεπτό απόψε, αλλά η παρουσία του και μόνο στο πούλμαν, στα αποδυτήρια, στον πάγκο της ομάδας δίνει τεράστια ώθηση στους συμπαίκτες του, τον προπονητή του, στους οπαδούς της ομάδας αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προσπαθεί και μάχεται ενάντια στις δυσκολίες της ζωής.

Πάντα δυνατός Ερίκ!




Συντάκτης: Σπύρος Σταγάκης