Δεν την γλιτώνει ο Δώνης

Την τιμωρία για τις Σαββατιάτικες προκλιτικές δηλώσεις, δεν γλιτώνει απ' ότι φαίνεται ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος μετά τον αγώνα κυπέλλου μίλησε προσβλητικά για το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρο. Ο εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης του άσκησε παιθαρχική δίωξη. Αναλυτικά:
Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των :
1) Γεωργίου Δώνη, προπονητή της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και
2) ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης.

Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2011, εδυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, της διοργανώτριας των αγώνων και θεσμοθετημένων οργάνων διαιτησίας και δη διαιτητών, προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ της δεύτερης εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., που διεξήχθη στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., ο πρώτος των εγκαλουμένων Γεώργιος Δώνης, εδήλωσε σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους διαφόρων εφημερίδων, οι οποίες και τα εδημοσίευσαν, τα ακόλουθα: «Ο τελικός ήταν παρωδία, αθλιότητα. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος, μπουρδέλο και το ποδόσφαιρο».

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2, 3 και 4 στοιχ. ζ' και άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.


Συντάκτης : Καραγιάννης Νικόλας